Skip to content

Hundraåringen…

27 juli, 2010

Hundraåringen... - Jonas JonassonBoken som har sålt i över 200.000 ex har nu blivit läst: Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann av Jonas Jonasson.

En naiv hundraåring som har tröttnat på föreståndarinnan på äldrehemmet och istället kliver ut genom fönstret. Boken går igenom Allans liv, hur han växte upp och blev sprängmedelsexpert till att han räddar Mao Tse Tungs fru till att han blir spion i Moskva. Däremellan träffar han presidenter, undviker politik och är med om hur öst och väst bygger upp sina atombomber. Historien om Allan vävs in i historien vad han råkar ut för efter flykten genom fönstret. Allan visar sig vara en ganska naiv person som har svårt att se gärningarnas konsekvenser men har tajming och talet för sig.

Jonas Jonasson har byggt upp en person som det är lätt att få sympatier för, trots att Allan begår de mest grövsta brotten längs sin flykt undan födelsedagskalaset. Med mycket humor och mycket värme är det roligt att få en historielektion uppdukad på detta sätt.

Om boken:

Författare: Jonas Jonasson
Förlag: Piratförlaget/Pocketförlaget
Utgiven: 2009
ISBN: 9789186369279

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: